Izjava o privatnosti

Izjava o  privatnosti i sigurnosti te zaštiti osobnih podataka

 1. Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Za prikupljanje i obradu podataka odgovoran je: Naklada Nika, uslužni obrt, Amruševa 10, 10000 Zagreb.

Naklada Nika, uslužni obrt, prikuplja, pohranjuje i obrađuje Vaše osobne podatke isključivo ako je to dozvoljeno na temelju zakonskih propisa ili ako ste Vi dali svoj pristanak.

Posjetitelj naših web-stranica može koristiti web-stranice a da nam ne daje svoje osobne podatke.

Podatke koje prikupljamo i/ili obrađujemo dobivamo na dva načina:
a) Podaci potrebni za ispunjenje ugovorne obaveze:
U svrhu ispunjenja ugovorne obaveze (slanje ponude/dostave) tražit će se od Vas osobni podaci kao što su ime i prezime, adresa, e-mail adresa i telefonski broj kako bi tražena usluga bila brzo i zadovoljavajuće riješena odnosno kako bi se uopće mogla izvršiti određena usluga.

Vaše temeljne osobne podatke načelno brišemo po prestanku ugovornog odnosa odnosno isteka roka za reklamaciju, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Osobni podaci prikupljeni temeljem ispunjenja ugovorne obveze neće se koristiti u marketinške svrhe niti će se obrađivati na drugi način osim navedenog. Dio osobnih podataka, ime i prezime, adresa, telefonski broj, biti će, u zavisnosti od načina izvršenja ugovorne obaveze, podijeljeni s dostavnom/kurirskom službom radi dostave proizvoda na Vašu adresu.

b) Podaci koje dobivamo automatski:
Neki podaci nastaju automatski uslijed tehničkih razloga već onda kad posjetite našu web- stranicu. Tu se ubrajaju i podaci web poslužitelja. Pri svakom Vašem pristupanju nekoj od naših stranica i kod svakog pregledavanja/pozivanja neke datoteke pohranjuju se podaci pristupa o tom procesu u protokol datoteci na našem serveru.
Svaki zapis sadrži:
– naziv tražene datoteke ili stranice
– datum i vrijeme traženja, uspješnost traženja
– prenesenu količinu podataka
– IP adresu koju Vam je dodijelio Vaš provider
– vrijeme prijave

– naziv datoteka kojima se pristupalo
Pohranjeni podaci analiziraju se isključivo anonimno u statističke svrhe i brišu se iz evindencije svakih 6 mjeseci.

Naklada Nika, uslužni obrt, se obvezuje da prikupljene osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca, osim na temelju zakonskih obveza. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je vlasnik web-stranice po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa Zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Podaci koje ne prikupljamo:

Naklada Nika, uslužni obrt, ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Naklada Nika, uslužni obrt, za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, odnosno ovlaštenu banku, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

 1. Kolačići

Web-stranice Obrta koriste kolačiće (Cookies). Korištenje kolačića, odnosno zabranu pohranjivanja kolačića, svaki Posjetitelj može kontrolirati kroz postavke svog preglednika. Ukoliko je prihvat kolačića u Posjetiteljevom pregledniku dopušten, te on nastavi koristiti web-stranicu Obrta, pristaje na korištenje kolačića prema smjernicama navedenim na web-stranicama Obrta.

 1. Newsletter

Vaši podaci prikupljeni putem prijave na Newsletter obrađivat će se isključivo u svrhu slanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima, te će u svim mailovima biti data mogućnost odjave s liste primatelja. Podaci prikupljeni putem prijave na newsletter se ne prosljeđuju trećim osobama.

Također, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka na Vaš zahtjev omogućit će vam se izmjena ili brisanje podataka.

Opoziv date suglasnosti/privole za korištenje e-mail adrese je moguć u svakom trenutku. Molimo da se u tom slučaju obratite na e-mail adresu: info@nakladanika.hr. Upute za odjavu možete pronaći ispod svakog newslettera.

 1. Upravljanje privolama

Privolu za prikupljanje i obradu podataka Kupac daje u svrhu ispunjenja naših ugovornih obveza. Ako nam ne dostavite te podatke, nećemo biti u stanju ispuniti svoje ugovorne obveze prema Vama niti ćemo moći s Vama zaključiti ugovor. Opoziv ove privole kupac može dati u slučaju da odustaje od usluge/kupnje te se u tom slučaju brišu svi njegovi osobni podaci.

Privolu za primanje Newslettera Korisnik daje putem obrasca za primanje Newslettera. Opoziv ove privole moguć je u svakom trenutku.

 1. Prava korisnika
  a) Pravo na ispravak:
  Ako obrađujemo vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.
  b) Pravo na brisanje:
  Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza arhiviranja.
  c) Pravo na ograničenje distribucije

Možete tražiti ograničenje distribucije ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima.

 1. d) Pravo na mogućnost prijenosa podataka:
  Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formata ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi ispunjenja našeg ugovora
 1. Pravo na žalbu
  Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.
 1. Informacije i kontakt
  Zadržat ćete kontrolu nad svim osobnim podacima koje nam online putem stavljate na raspolaganje. Na Vaš zahtjev rado ćemo Vas pismeno i bez naknade obavijestiti o tome, da li i koji osobni podaci su pohranjeni. Možete tražiti i brisanje Vaših podataka koji su pohranjeni kod nas ukoliko oni nisu potrebni za obavljanje ugovornih odnosa između Vas i nas ili ukoliko ih nismo dužni čuvati zbog zakonskih razloga.
  Vaš upit, te ostala pitanja o Izjavi zaštite podataka možete poslati na sljedeću (e-mail) adresu: info@nakladanika.hr